skip to Main Content

Bästa apparna för att läsa e-böcker i din iPhone och iPad

Att allt fler använder sig av surfplattor och smarta telefoner för att läsa e-böcker är det ingen tvekan om längre och naturligtvis är iPhone och iPad användarna som toppar listan med utmärkta alternativ för att läsa e-böcker på sina enheter. Vad som gör det ännu bättre är definitivt Apples egen app ”Böcker” med sin inbyggda bokhandel och tillgång till tusentals tittar direkt i appen.

Så, om du läser en hel del på din iPhone och iPad eller funderar att göra det och letar efter den perfekta appen som erbjuder den bästa läsupplevelsen, läs vidare när vi tar en titt på de bästa apparna som finns på App Store.

1. Apple Böcker

Apple Böcker är en elegant app för att förvara och läsa e-böcker. Appen stöder köp av e-böcker direkt från Bookstore inuti appen så att du kan börja läsa omedelbart. Apples satsning på digitala läroböcker har ytterligare ökat Apple Böckers popularitet.

Gränssnittet är väl utformad och lätt att använda med alternativ för att ändra teckenstorlek och stil, söka, bokmärka, anteckna, ändra teman, använda in-app ordbok, justera ljusstyrkan och ändra bakgrundsfärger. Appen synkroniserar dina köpta e-böcker med varje enhet med hjälp av ditt Apple-ID. Apple Böcker läser e-böcker utan DRM i EPUB och PDF-format. Ladda ner Apple Böcker

2. Marvin Classic ebook reader

Marvin Classic är den mest avancerade appen för iOS enheter. Appen finns i en kostnadsfri version med begränsade funktionalitet och en betalt version med tillgång till alla avancerade funktioner.

Marvin ger dig den mest avancerade anpassningspanelen någonsin. Du kan till exempel ändra typsnitt och storlek för text och rubrik separat, samt definiera ett eget tema (olika för dag och natt), men bäst av allt, du kan ställa in dina egna gester, till exempel svepa för att kontrollera ljusstyrkan eller riktningen på sidobläddring.

Marvin stöder bara DRM-fria EPUB-filer. Du kan lägga till e-böcker direkt i appen: via inbyggd webbläsare, Dropbox, eller OPDS katalog. Marvin ger dig möjligheten att söka upp information på Wikipedia utan att lämna appen, till exempel kan du söka upp ord eller platser i boken du läser och se biografier, artiklar eller bilder. Ladda ner Marvin Classic

3. Aldiko Book Reader

Aldiko Book Reader är relativ ny e-boksläsare och har stöd för EPUB-format samt Adobe DRM krypterade e-böcker.

Aldiko ger fullt anpassningsbar läsupplevelse genom att kunna justera teckensnittsstorlek, typsnitt, teckensnitt och bakgrundsfärger, marginal, justering samt ljusstyrka för att passa dina önskemål. Du kan även skapa dina egna bokmärken var som helst i boken, snabbt hoppa till en annan del av boken genom innehållsförteckningen.

Du kan organisera dina e-böcker efter kategorier och samlingar. Appen kommer ihåg din läsposition automatiskt, ta dig tillbaka dit du slutade. Ladda ner Aldiko Book Reader

4. Google Play Böcker

Google Play Böcker är en stilrent app för att förvara och läsa e-böcker. Appen stöder köp av e-böcker direkt från Google Play inuti appen. Den innehåller alla de standard funktioner som finns i de andra appar i vår lista. Dock är prestandan mycket bra för att ladda upp dina egna EPUB-filer till biblioteket.

Gränssnittet är elegant utan massa onödiga grafiska element med alternativ för att ändra teckenstorlek och stil, söka, bokmärka, översätta och ändra bakgrundsfärger. Ladda ner Google Play Böcker

5. iReader

iReader är det nya sättet att få tillgång till klassiska och nya böcker på din iPhone eller iPad. iReader ger helt gratis tillgång till ett stort, expanderande bibliotek med böcker, en vacker, minimalistisk upplevelse med underbar sidvisningsanimation och textlayout utan fördröjning.

Dessutom erbjuder appen ett nattläge för vacker, stressfri läsglädje i svagt ljus. Ladda ner iReader 

6. Amazon Kindle

Amazon Kindle är en av de mest avancerade apparna för läsning av e-böcker. Förutom e-böcker kan du även läsa tidningar och tidskrifter som du prenumererar på Amazon Store. Appen har stöd för interaktiva e-böcker som innehåller audio, video och annat interaktivt innehåll – något du inte kan läsa på en Kindle läsplatta.

Amazon Kindle stöder e-böcker i formaten Amazon MOBI och KF8 och ger en trevlig läsupplevelse. Här kan du anpassa textstorlek, typsnitt, marginaler, textjustering och orientering (stående eller liggande) – och välj om du vill vända sidor från vänster till höger eller rulla kontinuerligt. Läs bekvämt dag och natt med justerbar ljusstyrka och bakgrundsfärger.

Du kan även bokmärka, anteckna, zooma in på högupplösta färgbilder och lyssna på ljudböcker direkt i appen. När du läser en bok synkroniseras Kindle-appen automatiskt med alla dina enheter där du slutade – tillsammans med alla bokmärken, höjdpunkter eller anteckningar. Ladda ner Amazon Kindle

Back To Top