skip to Main Content
Flödande Layout (standard) Format

Flödande layout (standard) format

Flödande (reflowable) layout eller s.k standard format är det vanligaste typer av e-böcker och erbjuder de Bredaste distributionsmöjligheterna. Standard e-böcker kan läsas på de flesta läsplattor, surfplattor, smartphones, datorer och appar. Flödande layouten gör att innehållet anpassar sig till den skärmstorlek, textstorlek och teckensnitt som används

Flödande layout (standard) ePub

Alla de stora e-boksdistributionskanaler accepterar flödande eller standard ePub format. Detta inkluderar Adlibris, Bokus, Dito, Apple iBookstore, Google Play, Kobo och Barnes & Noble (Nook-enheter). Amazon accepterar också ePub format filer som laddas upp via Kindle Direct Publishing plattform, men ePub filen kommer att konverteras till en Mobi format under uppladdningsprocessen. Vi rekommenderar att producera Mobi format innan uppladdning till Amazon så att du kan testa och granska e-boken innan publicering.

Standard ePub filer kan antingen vara ePub2 eller ePub3 – båda har en .epub filändelsen. ePub3 filer erbjuda mer avancerade formateringsfunktioner men stöds inte av så många distributionskanaler som det gör för mer etablerade ePub2 formatet.

För standard eller flödande ePub filer producerar vi ePub2 format som standard eftersom det för närvarande har en bredare acceptans av distributionskanalerna. Vi kan också producera standard ePub3 filer om du önskar dig mer specifika distributionskanaler eller i speciella fall ePub2 inte är optimalt för ändamålet.

Flödande layout (standard) Mobi

Mobi format, som ibland kallas Mobipocket, är den typ av e-boksformat som Amazon rekommenderar för sin enormt populära Kindle produkter och applikationer.

Standard eller flödande Mobi filer fungerar på alla Amazon Kindle enheter (t.ex. Kindle Paper läsplatta och Kindle Fire surfplatta) och Kindle Appar (inklusive Kindle for iPad, iPhone och iPod touch, Kindle for PC och Kindle for Android).

Filerna har en .mobi, filändelse när de överförs till Amazon och en .azw filändelse vid leverans från Amazon till en Kindle enhet eller iOS enhet(iPad och iPhone).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top