skip to Main Content

Topp 5 bästa e-boksappar för iPad och iPhone

Att allt fler använder sig av surfplattor och smarta telefoner för att läsa e-böcker är det ingen tvekan om längre och naturligtvis är det iPad och iPhone användarna som toppar listan, med utmärkta alternativ för att läsa e-böcker på sina enheter. Vad som gör det ännu bättre är definitivt Apples egna iBooks och iBookstore, som har ökat konkurrensen och gjort de andra e-boksapparna ännu bättre.

Så, om du läser en hel del på din iPad eller iPhone eller funderar du att göra det och letar efter den app som erbjuder den bästa läsupplevelsen, läs vidare när vi tar en titt på de 5 bästa e-boksappar som finns på App Store.

1. Apple iBooks

Apple iBooks är en elegant app för att förvara och läsa e-böcker. Appen stöder köp av e-böcker direkt från iBookstore inuti appen med ditt iTunes-konto så att du kan börja läsa omedelbart. Introduktionen av iBooks Author och Apples satsning på digitala läroböcker har ytterligare ökat iBooks popularitet.

Gränssnittet är väl utformad och lätt att använda, med alternativ för att ändra teckenstorlek och stil, söka, bokmärka, anteckna, ändra teman, använda in-app ordbok, justera ljusstyrkan och ändra bakgrundsfärger. Appen synkroniserar dina köpta e-böcker med varje enhet med hjälp av ditt Apple-ID. iBooks läser också böcker utan DRM i ePub och PDF-format.

2. Marvin

Marvin är den mest avancerade e-boksappen för iOS enheter. Appen finns för iPad och iPhone (39 kr). Marvin ger dig den mest avancerade anpassningspanelen någonsin. Du kan till exempel ändra typsnitt och storlek för text och rubrik separat, samt definiera ett eget tema (olika för dag och natt), men bäst av allt, du kan ställa in dina egna gester, till exempel svepa för att kontrollera ljusstyrkan eller riktningen på sidobläddring.

Marvin stöder bara DRM-fria ePub-filer. Du kan lägga till e-böcker direkt i appen: via inbyggd webbläsare, Dropbox, eller OPDS katalog. Marvin ger dig möjligheten att söka upp information på Wikipedia utan att lämna appen, till exempel kan du söka upp ord eller platser i boken du läser och se biografier, artiklar eller bilder.

3. Amazon Kindle

Amazon Kindle är en av de mest avancerade e-boksappen i App Store. Du kan inte bara läsa böcker, utan även tidningar och tidskrifter som du prenumererar på Amazon Store. Appen har stöd för interaktiva e-böcker, de som beskrivs som böcker med audio/video – något du inte kan läsa på en Kindle läsplatta.

Amazon Kindle stöder e-böcker i formaten mobi och KF8 och ger en trevlig läsupplevelse. Emellertid finns det inget sätt att köpa e-böcker från Amazon inuti appen, istället kommer du att kunna köpa från Amazon via din webbläsare.

4. Google Play Böcker

Ja, det stämmer, Google säljer e-böcker också och den nya appen har förbättrats avsevärt. Den innehåller alla de standard funktioner som finns i de andra e-boksläsrna i vår lista. Dock är prestandan mycket bättre nu och du kan ladda upp dina egna ePub2 och ePub3-filer till biblioteket.

Gränssnittet är stilrent utan massa onödiga grafiska element med alternativ för att ändra teckenstorlek och stil, söka, bokmärka, översätta och ändra bakgrundsfärger.

5. Gitden Reader

Gitden Reader stöder både ePub2 och ePub3 samtidigt som den erbjuder fullt ePub3 funktioner, inklusive interaktiva multimedia egenskaper; ljud, video, Scalable Vector Graphics (SVG), CSS3, obegränsade font-stiler, vertikalt skrift, etc. (Vertikal skrift är grundläggande för japansk skrift). Gitden Reader stödjer både flödande layout och fixed-layout ePub.

Gränssnittet känns behagligt med många anpassningsmöjligheter. Saknar du känslan av att läsa pappersböcker är Gitden Reader det närmaste du kan komma.

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top